top of page

НАЈНОВО ОД АВСТРАЛИЈА: МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ЗНАЕ ШТО Е ТОА "ЖЕНА"Изминатава недела во Австралија се вршеше проценка на владините трошоците на буџетот, за време на кои седници сенаторот со српско потекло, Алекс Антиќ во повеќе наврати и на повеќе министерства и политичари им го постави истото прашање - што е тоа „жена“. За чудење, никој од нив не знаеше да го одговори ова едноставно прашање.


Овојпат, сенаторот Антиќ истото прашање го постави и на Министерството за здравство, на што д-р Брендон Марфи, секретар на Министерството за здравство и специјалист и професор по нефрологија (медицинска наука за бубрезите), му одговори дека не знае во моментот што е тоа жена и треба повеќе да истажи заедно со останатите претставници на Министерството, за да може да каже дефиниција.


Comments


bottom of page