top of page

СТУДИИТЕ ОД САД ПОКАЖУВААТ ДЕКА СЕОПФАТНОТО СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ИМА ШТЕТНИ ПОСЛЕДИЦИМ-р Ајрин Х. Ериксен и д-р Стен Е. Уид од Институтот за истражување и евалуација посочуваат дека генералниот заклучок од разгледаните студии е дека ССО има штетни ефекти врз децата во САД. ССО не само што не придонело кон намалување на абортусите меѓу адолесцентите, туку и поттикнало кон зголемување на љубопитноста и експериментирање со многубројни партнери. Исто така, не придонело ниту кон почеста употреба на кондоми. Сумирано: ССО ја зголемува промискуитетноста и не ги заштитува децата од сексуално преносливите болести, спротивно од тврдењата на ХЕРА дека „ССО функционира“ [1].


Извор:

-------------------------

Благодарност до К.Д. и нејзиниот тим за преводот и обработката на видеото. Сите останати што сакаат да помогнат на овој начин, ве молиме контактирајте нѐ.


Превод од англиски: Institute for Research and Evaluation All rights belong to IRE. This video was translated for educational purposes only.

Comments


bottom of page