top of page
Gold Ribbon

РАКАТА ШТО ДАВА, СЕКОГАШ ИМА!

299966367_10221846709697696_2518696255924235764_n.jpg

ДАМЈАН Хаџи Николов, 3 години

Дамјан од Гевгелија, кој веќе има успешна трансплантација на матични клетки, е задржан на продолжено лекување во Аџибадем Истанбул, за што се потребни 60.000 евра.

Може да донирате и преку GoFundMe

Коалицијата се приклучи кон акцијата со донирани 50€ т.е. 3000 денари.

300038936_1102378420681305_3997937955354867293_n.jpg
photo_2023-06-20_20-49-00.jpg

ЛУНА Фета, 7 години

Потребни се 60.000 евра за лекување во Германија. Девојчето е во тешка состојба и во моментот на уплата на средствата, веќе 2 месеца се наоѓаше во кома.

Коалицијата се приклучи кон акцијата со донирани 50€ т.е. 3000 денари.

photo_2023-06-20_23-54-00.jpg
338148672_185650907561015_8614447297798293625_n.jpg

НИКОЛА Ѓорѓиев, 19 години

Никола на само 19 години боледува од рак на коските и потребни се средства за негово понатамошно лекување. Никола нема родители, не има нас. Да помогнеме кој колку може!


Сите хумани граѓани може да донираат на трансакциската сметка: 200003717578051 - Стопанска банка АД Скопје

Коалицијата се приклучи кон акцијата со донирани 50€ т.е. 3000 денари.

photo_2023-03-24_02-23-07.jpg
326876226_728313758709974_3119706464480006907_n.jpg

ДИНА Неданоски, 2 години

Потребно е да се направи итна операција за отстранување на тумор во главата на 2 годишната Дина, операција која чини 23.000 евра, за радијацијата после тоа има поголем ефект.

Коалицијата се приклучи кон акцијата со донирани 50€ т.е. 3000 денари.

photo_2023-07-08_22-16-15_edited.jpg
329354428_5835433213218355_4473756980300363622_n.jpg

ДАВИД Пирузе, 16 години

Коалицијата се приклучи кон акцијата со донирани 50€ т.е. 3000 денари.

photo_2023-03-24_02-23-07.jpg
bottom of page