top of page

ЕКСКЛУЗИВНО ДОКУМЕНТАРНА ДРАМА: РОДОВА ТРАНСФОРМАЦИЈА - НЕРАСКАЖАНИТЕ РЕАЛНОСТИ (2024)

Коалицијата за заштита на децата, во соработка со The Epoch Times, ексклузивно ви ја претставува најновата документарна драма за последиците од родовата идеологија, насловена како „Родова трансформација: нераскажаните реалности“, која е добитник на 9 филмски награди.


Вистинска приказна, која открива што всушност се случува со оние кои почнале да го „менуваат“ својот пол, импликациите од таквата постапка, финансиските интереси зад трансродовото движење, како и политичките и општествените механизми кои се во игра и скриените реалности зад наративот за социјална правда. Ја обработува комплексноста на трансродовото движење и како тоа се одразува врз младите, преку влијанието на образованието и социјалните медиуми.


Сценарио и режија: Тобијас Елвејџ и Лиза Морберг


Голема благодарност до The Epoch Times, кои дадоа одобрение да овозможиме овој филм да може бесплатно да го гледате со македонски превод во наредните 6 месеци.


За да го гледате филмот, кликнете на банерот, кој ќе ве однесе до веб сајтот на The Epoch Times. Македонските титлови се активираат со селектирање на Macedonian на копчето СС.Comentários


bottom of page