top of page

(ВИДЕО) ХОМОСЕКСУАЛЕЦ ПОТВРДУВА ДЕКА ЛГБТИ+ ДВИЖЕЊЕТО ВРШИ ИНДОКТРИНАЦИЈА НА ДЕЦАТА

Оваа недела, училишниот одбор на округот Мајами Дејд (САД) имаше долга и жестока расправија. Имено, еден од членовите на одборот предложи ново правило, именувано како Х-11 [1], според кое месец октомври треба да биде посебен месец посветен на ЛГБТИ+ историјата, на што голем број родители изреагираа со негодување.


После цели 6 часа дискусија, ова правило не помина, откако повеќето членови на одборот се изјаснија против ваквиот предлог, поради тоа што се коси со правата на родителите според законот за образование. [2]


Меѓу многуте говорници против овој предлог, истапи и млад хомосексуалец, кој отворено укажа дека ова што денеска го прави ЛГБТИ+ заедницата е чиста индоктринација на децата и дека е потребно и полезно за развојот на децата да има луѓе што не се согласуваат со нив, вклучувајќи и со нивната сексуалност.


Ова видео го објавуваме со цел да прикажеме дека постои разлика помеѓу ЛГБ и ЛГБТИ+ заедницата. ЛГБ, односно лезбејките, геј мажите и бисексуалците се залагаат исклучиво за различна сексуалност и се против идеологијата дека постојат повеќе од два пола/рода, против индоктринацијата на децата и против воведување специјални закони за оние со различна сексуалност, поради што тие се жестоко гонети од ЛГБТИ+ заедницата. ЛГБТИ+ заедницата, пак, тврди дека постојат стотици илјадници родови и стотици илјадници сексуални ориентации, сакаат целосно да го освојат образовниот систем и туркаат сите закони да бидат прекроени во нивна корист, а на штета на родителите и децата.


Така што, доколку повторно чуете од нашите ЛГБТИ+ активисти дека тие се залагаат за правата на лезбејките, геј мажите и бисексуалците, знајте дека тоа нема допирна точка со вистината, по сведочењето и на самата геј личност на видеото. Целта е многу повеќе од само барање права.
 

Извори:

Comments


bottom of page