top of page

ОТВОРЕН РАЗГОВОР СО СТЕФАНИ ВИН, СЕМЕЕН И БРАЧЕН ПСИХОТЕРАПЕВТ ОД ОРЕГОН (САД)

Коалицијатa за заштита на децата имаше чест да разговара со Стефани Вин, брачен и семеен терапевт од Орегон (САД). Стефани сподели со нас голем дел од нејзиното искуство околу родовата дисфорија и родовата идеологија, како и голем број совети за нашите психотерапевти од Македонија и родителите кои се соочуваат со проблеми кои влечат корен од индоктринацијата на нивните деца со идејата дека родот/полот може да се менува.


Стефани посебно ја нагласи нелогичноста на трансродовиот наратив, според кој од една страна оние што се нарекуваат себеси „трансродови“ велат дека нивната состојба не е ментално пореметување и дека сè е во ред со нив, а од друга страна бараат упати од психијатри за медикаменти и операции.


Топло ви препорачуваме да го слушнете целиот разговор, од кој многу може да се научи.
73 views0 comments

Comments


bottom of page