top of page

СИЛИКОНСКИ ГРАДИ ПОСЛЕ МАСТЕКТОМИЈА НЕ Е ИСТО ШТО И ПРИРОДНИ ГРАДИ - ХЕЛЕНА КЕРШНЕР, екс транс-мажХелена Кершнер е 23 годишна девојка, која на 15 години почнала да се идентификува како небинарна, за на 18 да сака да биде маж и да почне да транзитира со хормонска терапија. Тоа чувство било поттикнато и засилено од страна на онлајн транс-заедницата, која белите хетеросексуални девојки ги претставуваат како нездрава форма на постоење и туркаат тие да станат транс и хомосексуални. [1]


Сфаќајќи ја грешката што ја направила, Хелена успева да се тргне од родовата идеологија и од култот наречен „социјална правда“ и да детранзитира, односно, да престане со хормонска терапија и да ја прифати реалноста дека е девојка и нема ништо погрешно со нејзиното тело.


Сега таа е гласноговорник против родовата идеологија и се обидува да ги информира младите девојчиња и момчиња за последиците од транзитирањето.


Радикалноста на оваа идеологија може да се забележи по тврдењето дека доколку не ви се допаѓа сопствениот глас на аудио снимка, тогаш вие мора да сте транс.


---------------------


Извори:All rights belong to Tucker Carlson Originals and Fox News

Comentarios


bottom of page