top of page

ТРАНС ВОЗ: ДЕТРАНЗИЦИЈА

Самети, прекрасна и мила девојка, е само една од многуте млади луѓе со чија судбина си поиграле возрасните и транс-активистите. Ја гледаш и едноставно посакуваш да ти биде блиску, да ти биде другарка, да ти биде сестра, поради таа мила ѕвезда што ја има. Но, во исто време и ја сожалуваш и сочувствуваш со неа. Жалиш заедно со неа за загубеното здравје, за загубените органи, жалиш со неа за времето поминато во заблуда.


Сепак, постои и радост. Се радуваш со неа, затоа што конечно е присебна, се радуваш со неа, затоа што конечно ја гледа реалноста во очи и знае дека нејзиниот живот е убав и дека таа е убава каква што е.


Погледнете ја нејзината неверојатна приказна, која ја делат многу други млади луѓе ширум светот.

Бидете дел за само еден миг од нејзиниот живот, посакајте ѝ ја сета среќа на овој свет и потрудете се да ги заштитите вашите деца од оваа радикална родова идеологија, за да не бидат и тие дел од оние со вакви и слични приказни.Comments


bottom of page