top of page

ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ НЕЗАВИСНИ РАПЕРИ ВО СВЕТОТ, ТОМ МЕКДОНАЛД, ЈА ЗАСЛЕДИ КОАЛИЦИЈАТА


Том Мекдоналд, еден од најслушаните независни рапери во светот, кој моментално котира на второто место на iTunes со неговиот најнов хит „Riot“ („Врева“), денеска на Твитер ја заследи Коалицијата за заштита на децата.


Мекдоналд има неколку десетици милиони прегледи на неговите спотови и песни на YouTube, и речиси 4 милиони што го следат. На Твитер профилот, пак, кој е креиран пред само неколку дена, веќе има неколку илјади лајка. Самиот тој следи мал број акаунти, од кои сега еден е и профилот на Коалицијата.


Неговите песни се најчесто инспирирани од денешната светска политичка состојба, woke („разбудени“) движењето, родовата идеологија и ЛГБТИ+ агендата и како сето тоа го афектира општеството и децата. Поради тоа што е независен рапер и интелектуално го изразува своето несогласување со ваквите неприродни и неразумни движења, честопати е цензуриран од големите корпорации/социјални мрежи.Голема благодарност до Том Мекдоналд за неговата поддршка на Коалицијата за заштита на децата.84 views0 comments

Comments


bottom of page