top of page

СВЕТСКИ ДЕН НА ТАТКОТО


Светскиот ден на таткото секогаш се слави во третата недела од месец јуни.


Легендата вели дека уште во урнатините на антички Вавилон, пред 4000 години, едно младо момче насликало на глинена плочка слики до својот татко. Така се создала традицијата на еден посебен ден за почит кон татковците, која продолжува и до денес во многу земји низ целиот свет.


Нека е честит денот на таткото на сите родители од машкиот пол, кои со својата мажественост и љубов, им овозможуваат на своите деца и сопруги топол и безбеден дом.

79 views0 comments

Kommentare


bottom of page