ЗАШТИТЕТЕ ГИ ДЕЦАТА

СЕКОЕ ДЕТЕ

заслужува безбедно детство

Веруваме дека секое дете заслужува безбедно и безгрижно детство. Периодот од самото раѓање до крајот на адолесценцијата е најважниот период од човековиот развој, бидејќи тогаш настануваат најголемите психофизички и социјални промени. Искуствата од тој период го обликуваат понатамошниот развој и тие се од енормно значење за квалитетот на идниот живот како возрасни. Додека се мали, децата почнуваат да учат за биолошката реалност, а за време на периодот на пубертетот, тие истражуваат и се трудат да пронајдат кои се како личности и која им е целта на животот. Го бараат своето место во светот. 


Токму во раното детство и во адолесценцијата, децата се најранливи и секое надворешно влијание се впива во нивната потсвест и се одразува на нивното разбирање на светот и себеси. Бидејќи овој период е проследен со збунетост и повеќе прашања отколку одговори, децата имаат потреба од љубов и заштита. Заштитата се состои во тоа да ги оставиме децата да бидат деца, без да им се наментуваат проблемите и одговорностите на возрасните, особено без да се индоктринираат со разни неодржливи и измислени од човекот идеологии. 


За жал, тоа мирно детство почна да се нарушува со воведување на разни идеологии во образованието, од кои најзастрашувачка е (транс)родовата идеологија, којашто ја промовира идејата дека полот е променлив и мажите можат да станат жени, а жените можат да станат мажи. 


Токму затоа, постоеше голема потреба да се формира Коалиција за заштита на децата. Ве повикуваме и вие, заедно со нас, да помогнете да ѝ овозможиме на нашата иднина да застане на сигурни нозе! 

Сакате да се рекламирате на нашата страна или ги поддржувате нашите цели и заложби и сакате да донирате?

Следете го линкот за повеќе детали 

Добивај известувања

vesti
5.1_flipped_Public_Notices-Announcements_-_megaphone_with_gray_bkgrd_800pxl_Web.jpg
Bill-becomes-a-law-dynamic.jpg
shutterstock_1634432293_edited.jpg
video

Она што го гледаме во нашиот образовен систем е дека има голем опад на квалитетот на изучување на науката и писменоста, а голем подем на воведување споредни часови, како што е сеопфатното сексуално образование.

Сеопфатното сексуално образование (ССО) е предложено и туркано од страна на оние ЛГБТИ+ невладини организации, особено од ХЕРА, кои се застапуваат за воведување закони и теории во образованието спротивни на науката, како што е идејата дека има безброј пола/рода (не само машки и женски) и тие може да се менуваат. Тоа е нешто што е јасно од нивните веб страници, брошури и книги по ССО, меѓутоа јавно и отворено не го кажуваат на целата јавност, туку само тврдат дека целта на ССО е намалување на булингот и сексуално преносливите болести.

Оваа анти-научна идеја за полот имаат намера да ја презентираат и на деца од предучилишна возраст (градинка), како што покажуваат документи од Министерството за образование и наука.

Притоа, без да побараат мислење од родителите дали се согласуваат децата да го изучуваат горенаведеното, тврдат дека „повеќе од 90 отсто од родителите се согласуваат да се воведе сексуално образование“.

Тие не ви ја дадоа таа можност, но сега ние ви ја даваме. Одговорете ги прашањата подолу што мислите за воведување на ССО и потпишете ја петицијата.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ВАШИТЕ ДЕЦА И КАКВИ ПРОГРАМИ СЕ ВОВЕДУВААТ ПО СЕОПФАТНО СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ (ССО) И РОДОВО-СЕНЗИТИВНО ОБРАЗОВАНИЕ (РСО)

Image by Avel Chuklanov

ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊА

Convention

НАСТАНИ

Image by Morgan Harper Nichols

КУРСЕВИ И ОБУКИ

Revewing Graphs

ИСТРАЖУВАЊА

СПОНЗОРИ

kopche-01.png

ГЛАВЕН ПАРТНЕР

web_extremist-profile_family-watch_edited_edited.jpg

ПОДДРЖАНА ОД

GENID-logo (1).png

КОАЛИЦИОНИ ПАРТНЕРИ

received_522965849131048 (1).webp
Od_Nas_Za_Nas_Logo-2-slika_edited.png
Лого Иницијатива_edited.png
146676109_433277384581621_67648320296637
received_828859048510353 (1)_edited.png
Родина Логоа-01-01-01_edited.jpg
komunitas.jpg
SEAM.jpg
KRALSKI IZVIDNICI.png
Lidija prerabotana.png
ЛОГО ИНТЕГРА.jpg
Јавор лого.jpg
275892310_2221416328011696_835356546398820742_n.jpg
120802281_10219141555544257_6672179660572011338_n.jpg
FB_IMG_1645275314005 (1).jpg
интегра 2.jpg
МАК.ХРИСТИЈАНСКА ЕВАНГЕЛСКА.jpg
thumbnail.jpg
275751138_763287001722918_1686417128023140647_n.jpg
277028010_1253820018475973_3124249086105334180_n.jpg
Untitled.jpg
20220401_072933.jpg
277028341_645703099867622_8570036081712099979_n.jpg
Logo Emocionalno.jpg
received_1030235320713508.webp
290330527_114443094632800_5599742833562385001_n.jpg
download (4).jpg
photo_2022-11-02_12-17-47-removebg-preview.png